Pikantní nakládané okurky a kukuřičky
Fotogalerie:

Pikantní nakládané okurky a kukuřičky

Božena Kolářová

Nový Knín
Výhodou je, že nemusíš předem vařit nálev.
Božena Kolářová, Nový Knín

Ingredience

  • 400 g okurka
  • 2 feferonka
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 400 g kukuřice
  • 200 g kapie
  • Nálev na 1 sklenici:
  • 3 kuličky pepř celý
  • 7 ml ocet
  • 3 kuličky nové koření
  • 4 kuličky sladidlo
  • 1/2 lžičky semínka hořčičná
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do čistě vymytých sklenic narovnáme okurky, feferonku, na kolečka nakrájenou mrkev, stroužek česneku, kroužky cibule. Do druhé dáme kukuřičky s kapií, také stroužek česneku a feferonku.
  2. Do každé sklenice přidáme přísady na nálev (vždy jsou stejné). Podle potřeby dolijeme vodu.
  3. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)


Zpět na článek: Pikantní nakládané okurky a kukuřičky
Tisknout