Výhodou je, že nemusíš předem vařit nálev.
Božena Kolářová, Nový Knín
Ingredience
- 400 g okurka
- 2 feferonka
- 1 mrkev
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 400 g kukuřice
- 200 g kapie
- Nálev na 1 sklenici:
- 3 kuličky pepř celý
- 7 ml ocet
- 3 kuličky nové koření
- 4 kuličky sladidlo
- 1/2 lžičky semínka hořčičná
- 1 lžička sůl
- 1 lžička cukr krupice
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Do čistě vymytých sklenic narovnáme okurky, feferonku, na kolečka nakrájenou mrkev, stroužek česneku, kroužky cibule. Do druhé dáme kukuřičky s kapií, také stroužek česneku a feferonku.
-
Do každé sklenice přidáme přísady na nálev (vždy jsou stejné). Podle potřeby dolijeme vodu.
-
Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.