Krupicový nákyp
Fotogalerie:

Krupicový nákyp

Alena Kašpárková

Ostrava
Poněkud netradiční receptura nákypu.
Alena Kašpárková, Ostrava

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 1 hrnek krupice
  • špetka sůl
  • dle chuti cukr krupice
  • dle chuti skořice
  • dle potřeby máslo
  • 500 g jablka
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme hustou krupičnou kaši z 1 litru mléka, 1 hrnku hrubé krupice, špetky soli a cukru dle chuti.
  2. Nákypovou misku vymažeme trochou másla a dáme do ní polovinu kaše. Přidáme větší vrstvu strouhaných jablek, posypeme skořicí a cukrem. Pak přidáme druhou polovinu kaše a znovu jablka posypaná vanilkovým cukrem a skořicí.
  3. Navrch poklademe plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě. Můžeme podávat teplé i studené.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Tisknout