Vepřový kotlík
Fotogalerie:

Vepřový kotlík

David Jílek

Praha
Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 500 g maso vepřové
  • 2 cibule velká
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 kapie nakládaná
  • 1/2 pórek
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce sádlo
  • dle potřeby jíška instantní tmavá
  • špetka sůl
  • špetka pepř červený
  • 1 kostka masox

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme ve větším hrnci na rozehřátém sádle dozlatova. Potom k cibuli přidáme lžičku papriky a na kostky nakrájené vepřové maso a orestujeme je.
  2. krok2 K masu přidáme nakrájenou a očištěnou papriku s pórkem.
  3. krok3 Celou směs zalijeme 1 l vody, přidáme kostku masoxu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.
  4. Když je maso měkké, přidáme k němu sterilovaný hrášek a promícháme. Pak omáčku zahustíme instantní jíškou a necháme ještě pár minut probublat.
  5. Dochutíme ji pokud možno čerstvě umletým červeným pepřem a solí. Hotové jídlo podáváme dozdobené čerstvým rozmarýnem. Nejlepší je s pečivem nebo brambory.
     
    TIP: Pokud nerada používáš instantní jíšku, v hrnečku dobře promíchej 1 lžíci hladké mouky s vodou. Vlij do omáčky a povař.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Tisknout