Masová bábovka
Fotogalerie:

Masová bábovka

Martin Lautner
Martin Lautner
Přeštice
Chceš připravit na oslavu něco originálního? S touhle bábovkou určitě sklidíš pochvalu.
Martin Lautner, Přeštice

Ingredience

  • 1 uzené vepřové koleno
  • 1 vepřové koleno
  • 1 cibule
  • 2 bobkový list
  • 6 kuliček pepř celý
  • dle chuti sůl
  • 6 kuliček nové koření
  • 1 sklenice zeleninová směs Moravanka
  • 200 g anglická slanina (plátky)
  • 4 vepřová nožička

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové koleno a nožičky uvaříme s cibulí, solí a kořením, uzené koleno uvaříme samostatně. Vše necháme vychladnout, přičemž masový vývar uchováme.            
  2. Maso z kolen a z nožiček obereme, nakrájíme je na menší kousky a promícháme se zeleninou směsí Moravanka. Formu na bábovku vyložíme plátky slaniny, dáme do ní masovou směs a zalijeme vývarem z kolen.
  3. Formu s hotovou masovou bábovkou dáme do chladničky a necháme ji ztuhnout. Nakonec bábovku opatrně vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s chlebem.

Zpět na článek: Masová bábovka
Zpět na článek: Masová bábovka
Tisknout