Loupáčky
Fotogalerie:

Loupáčky

Štěpánka Kolářová

Kladno
Sladké rohlíčky mi připomínají dětství.
Štěpánka Kolářová, Kladno

Ingredience

  • 1 balení droždí
  • 100 ml mléko
  • 500 g mouka hladká
  • 1 hera
  • 2 bílky
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka sůl
  • špetka cukr krupice
  • trocha povidla
  • trocha tvaroh
  • trocha meruňky
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • na potření žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Necháme droždí pracovat v ohřátém mléce s cukrem, a když kvásek vyběhne, přimísíme ho do mouky. Přidáme rozehřátou heru‚ bílky‚ vanilkový cukr‚ prášek do pečiva‚ sůl a vše důkladně uhněteme. Až přestane těsto lepit, dáme ho kynout.
  2. Po nakynutí vytvoříme pomocí formiček loupáčky‚ které plníme podle chuti - povidly, tvarohem, meruňkami ad. Potřeme je žloutkem a dáme péci na 200 ˚C asi 15 minut. Vlažné loupáčky obalíme v moučkovém cukru.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Tisknout