Hrušková marmeláda
Fotogalerie:

Hrušková marmeláda

Barbora Tichá

Praha
Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých plodů. Část sníme za syrova, něco spotřebujeme na koláče a kompoty a z části připravujeme naši oblíbenou hruškovou marmeládu.
Barbora Tichá, Praha

Ingredience

  • lístky máta
  • 1,5 kg hruška
  • 750 g cukr krupice
  • 20 g kyselina citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

90

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a umeleme na masovém strojku. Hruškovou kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání ji povaříme. Pak směs zvážíme a na 1000 g přidáme 500 g cukru. Vše vaříme za stálého míchání pomalu na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří. Nakonec přidáme kyselinu citronovou. Ještě horkou marmeládu plníme do připravených čistých zavařovacích sklenic. Nakonec vždy do každé skle­nice vložíme několik omytých lístků čerstvé máty. Ta marmeládu ještě více provoní a dodá jí skvělou chuť.Skle­nice uzavřeme celofánem nebo čistými víčky.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)


Zpět na článek: Hrušková marmeláda
Zpět na článek: Hrušková marmeláda
Tisknout