Bílé fazole s masem a zelím
Fotogalerie:

Bílé fazole s masem a zelím

Zdeněk Horvát

Tábor
Moje babička byla nepřekonatelná kuchařka, od které mi chutnalo nejen sladké pečivo, ale i omáčky a poctivé, vydatné polévky. Naučila mě, že je možné vařit i ‚‚tak trochu mezi" – řidší omáčky nebo hustší polévky, podle fantazie a chuti. Právě takový je i tento recept na maso s fazolemi. Záleží jen na tobě, jestli budeš připravovat variantu sytější nebo lehčí.
Zdeněk Horvát, Tábor

Ingredience

  • 1 zelí kysané
  • jíška
  • worcesterská omáčka
  • 500 g maso vepřové
  • omáčka chilli
  • 250 g fazole bílé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je povaříme.
  2. krok2
    Když jsou fazole poloměkké, přidáme k nim maso na­krá­jené na kostky a nadrobno pokrájené zelí.
  3. krok3
    Jsou-li fazole a maso měkké, zahustíme je jíškou, osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem a chilli omáčkou. Podáváme s pečivem nebo s brambory.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Tisknout