Chuť domácího chleba opravdu stojí za to. Příprava není složitá.
Václav Soukup, Rokycany
Ingredience
- 1 lžíce sůl
- 1,5 lžička ocet
- 1 droždí
- 500 g mouka hladká
- 1,5 lžičky kmín
- 400 ml voda
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
30 Kč
Postup přípravy
-
Smícháme sypké přísady: mouku, sůl, kmín a droždí. Přilijeme vodu s octem. Vše promícháme. Zadělané chlebové těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Dáme ho do vymazané a vysypané formy (může být i hrnec) nebo vytvarujeme bochník na plech. Troubu předehřejeme a pečeme 1,5 hodiny na 200°C. Po upečení potřeme na povrchu vodou se solí.