Domácí chléb
Fotogalerie:

Domácí chléb

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Chuť domácího chleba opravdu stojí za to. Příprava není složitá.
Václav Soukup, Rokycany

Ingredience

  • 1 lžíce sůl
  • 1,5 lžička ocet
  • 1 droždí
  • 500 g mouka hladká
  • 1,5 lžičky kmín
  • 400 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme sypké přísady: mouku, sůl, kmín a droždí. Přilijeme vodu s octem. Vše promícháme. Zadělané chlebové těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Dáme ho do vymazané a vysypané formy (může být i hrnec) nebo vytvarujeme bochník na plech. Troubu předehřejeme a pečeme 1,5 hodiny na 200°C. Po upečení potřeme na povrchu vodou se solí.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Tisknout