Koprovka s tvarohovými knedlíčky
Fotogalerie:

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Babiččiny omáčky zbožňoval nejen děda, ale i my – šest vnoučat, která v malé chaloupce v Podkrkonoší trávila každičké prázdniny. V kuchyni voněl čerstvě natrhaný kopr z babiččiny zahrady a větší lahůdkou než maso pro nás byla vejce právě uloupená slepicím v kurníku.
Květa Valíková, Praha

Ingredience

  • 3 lžíce cukr krupice
  • 1 vejce
  • 250 ml smetana
  • máslo
  • 250 g tvaroh
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce ocet
  • 250 ml voda
  • 4 lžíce mouka hrubá
  • svazek kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z másla a mouky umícháme světlou jíšku. Zředíme ji studenou vodou a asi 10 minut povaříme. Do uvařeného základu na omáčku přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem. Podle chuti můžeme omáčku přisolit či přikyselit.

  2. krok2
    Dáme si vařit vodu do většího hrnce. Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou. Potom pomoučenýma rukama tvarujeme menší válečky (velké asi jako podlouhlý pinpongový míček).
  3. krok3
    Knedlíčky vkládáme do hrnce s vařící vodou a necháme je povařit asi 5 minut.Podáváme. Dobrou chuť!

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Tisknout