Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku
Fotogalerie:

Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Kristýna Horčicová

Praha
Zatím v kuchyni moc nepobývám, spíš se jen zajdu podívat, co maminka nebo babička dobrého vaří, když se odtud line příjemná vůně. Občas se ale proti mně maminka s babičkou spojí a nalákají mě k sobě do kuchyně, aby mě naučily nějakou jejich specialitu. Patří mezi ně třeba staročeská lepenice.
Kristýna Horčicová, Praha

Ingredience

  • sádlo
  • kmín
  • balíček zelí kysané
  • 4-5 brambory
  • škvarky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

24 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín. Zelí dáme také vařit, ale do jiného hrnce. Oboje vaříme do změknutí asi 15–20 minut. Brambory slijeme tak, aby v hrnci zbylo ještě trochu vody.
  2. krok2
    Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a zelí smícháme s bramborami.
  3. krok3
    Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a nakonec omastíme sádlem. Podáváme na talíři posypané škvarky.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)


Zpět na článek: Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku
Zpět na článek: Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku
Zpět na článek: Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku
Zpět na článek: Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku
Tisknout