Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 500 g těstovin – např. vřetena
- 300 g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 lžíce kremžské hořčice
- trocha soli a pepře
- 2 lžíce oleje
- 2 hrsti bylinek (petrželová nebo celerová nať, medvědí česnek apod.)
- 3 vejce na zalití
- trocha mléka
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Nejdříve si uvaříme těstoviny, do osolené vody dáme pár kapek oleje, aby se neslepily.
-
Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Potom na oleji orestujeme cibuli a přidáme nakrájené uzené maso.
-
Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a posekané bylinky, na jaře jsou velmi chutné i mladé kopřivy (nesmíme je zapomenout důkladně omýt).
-
Směs dáme na pekáč vyložený pečicím papírem a zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka. Zapékáme při 200 °C asi 20–30 minut.