Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné i jako netradiční pohoštění pro návštěvu.
Radka Michalcová, Praha
Ingredience
- 8 vejce
- 1 těsto listové
- 200 g pečeně kladenská
- trocha sůl hrubá mořská
- dle chuti kmín
- 8 lžiček hořčice plnotučná
- 500 g rukola
- 100 g rajčátka cherry
- trochu olej olivový
- 2 lžičky ocet vinný
- 1 lžička cukr pískový
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme natvrdo a necháme ve studené vodě zchladnout. Oloupeme je. Listové těsto rozválíme na tenký plát, který rozkrájíme na 8 čtverců (10 x 10 cm).
-
Plátky na středu potřeme hořčicí a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně, navrch přidáme vejce. Vajíčko zabalíme, balíček potřeme lehce vodou, posypeme hrubou solí a kmínem.
-
Pečeme v předehřáté troubě při 120 °C přibližně 20 minut dozlatova.
Podáváme se salátem z rukoly, rajčátek, se zálivkou z oleje, octa, cukru, soli a pepře. Salát promícháme a můžeme servírovat.
TIP: Tato pochoutka se dá podávat také s rajčatovým, okurkovým nebo mrkvovým salátem.