Dýňová čalamáda
Fotogalerie:

Dýňová čalamáda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marta Kačíková, Strakonice

Ingredience

  • 1  kg dýně Goliáš
  • 1  kg bílého zelí
  • 500  g zelené a červené papriky
  • 250  g mrkve
  • 250  g cibule
  • 150  ml slunečnicového oleje
  • NÁLEV:
  • 300  ml vody
  • 250  ml octa
  • 30  g soli
  • 100  g cukru krupice
  • 1–2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 lžička celého černého pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4 sklenice

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky. Dýni a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky.

  2. Vše smícháme ve větší míse s olejem, přikryjeme a necháme přibližně hodinu odležet.

  3. Mezitím uvaříme nálev: smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, koření a na plátky nakrájený česnek.

  4. Povaříme asi 5 minut, necháme vychladnout asi 10 minut a scedíme.

  5. Odleženou zeleninu naplníme do omytých nahřátých skleniček a dobře upěchujeme, protože při sterilaci se slehne. Potom do skleniček rozlijeme nálev. Skleničky uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)


Zpět na článek: Dýňová čalamáda
Tisknout