Kedlubnové misky
Fotogalerie:

Kedlubnové misky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Ingredience

  • 6 kedluben
  • jíška
  • olej
  • 2 cibule
  • sůl, cukr
  • ocet nebo citronová šťáva
  • 1 balíček bramborového těsta
  • 1 pikantní klobása nebo párky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny nastrouháme a dáme na chvíli vařit do několika lžic vody doměkka. Zahustíme je jíškou, přidáme 1 cibuli orestovanou na lžíci oleje. Ochutíme solí, cukrem i octem a provaříme.

  2. Z bramborového těsta lžící děláme noky, vhazujeme je do osolené vařící vody a uvaříme doměkka (cca 7 minut dle velikosti).

  3. Na pánvi orestujeme zbylou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu a směs opečeme.

  4. Talíř s kedlubnovým zelím obložíme noky a posypeme orestovanou klobásou s cibulkou. Ihned podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Tisknout