Špenátové palačinky
Fotogalerie:

Špenátové palačinky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Gabriela Jílková, Polička

Ingredience

  • 70  g špaldové mouky
  • 60  g hladké mouky
  • 250  ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 špetky soli
  • 15  g másla
  • na smažení olivový olej
  • NÁPLŇ:
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 140 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • 150 g eidamu
  • 6 vajec

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme obě mouky. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a vše důkladně rozšleháme. Tuto směs postupně přiléváme do mouky a vyšleháme dohladka. Do směsi ještě přilijeme máslo a promícháme. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout.

  2. Pánev lehce potřeme olejem a opékáme na ní palačinky pěkně dozlatova.
  3. Na olivovém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme umytý špenát, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme asi 5 minut.

  4. Špenát odstavíme z plotny a přimícháme k němu nastrouhaný sýr. Palačinky rozložíme na plech a naplníme špenátovou směsí.

  5. Okraje přeložíme a do středu opatrně vyklepneme vejce, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme do ní plech a palačinky pečeme, dokud bílek neztuhne.

Tip redakce

Pro rychlejší variantu můžeš nahradit palačinky klasickými tortillami.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)


Zpět na článek: Špenátové palačinky
Tisknout