Gabriela Jílková, Polička
Ingredience
- 70 g špaldové mouky
- 60 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 2 špetky soli
- 15 g másla
- na smažení olivový olej
- NÁPLŇ:
- olivový olej
- 1 cibule
- 140 g čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- 150 g eidamu
- 6 vajec
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy prosejeme obě mouky. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a vše důkladně rozšleháme. Tuto směs postupně přiléváme do mouky a vyšleháme dohladka. Do směsi ještě přilijeme máslo a promícháme. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout.
-
Pánev lehce potřeme olejem a opékáme na ní palačinky pěkně dozlatova.
-
Na olivovém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme umytý špenát, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme asi 5 minut.
-
Špenát odstavíme z plotny a přimícháme k němu nastrouhaný sýr. Palačinky rozložíme na plech a naplníme špenátovou směsí.
-
Okraje přeložíme a do středu opatrně vyklepneme vejce, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme do ní plech a palačinky pečeme, dokud bílek neztuhne.
Tip redakce
Pro rychlejší variantu můžeš nahradit palačinky klasickými tortillami.