Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 1 kg vařených brambor ve slupce
- trocha oleje a soli
- 1 cibule
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 lžička mleté papriky
- 1 zeleninové lečo
- 3 vejce + 200 ml mléka
- 100 g strouhaného sýra
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, papriku a lečo. Vše podusíme.
-
Na vymaštěný pekáč (nebo na pečicí papír) vrstvíme kolečka brambor (která mírně osolíme) a směs mletého masa. Zakončíme bramborami, nakonec zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce, posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 30 minut.