Masové kuličky v zelí
Fotogalerie:

Masové kuličky v zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl a majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • podle potřeby strouhanka
  • 2 cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 1 hlávka zelí
  • 1 lžička papriky
  • 4 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s vejci, přidáme sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Směs zahustíme strouhankou, ale je možné použít i rohlík namočený v mléce.

  2. Pokrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Vsypeme nakrájené zelí, osolíme a restujeme asi 15 minut. Když zelí zmenší objem, přidáme papriku (lze i pálivou), zamícháme a zalijeme litrem vody.

  3. Přidáme bobkové listy. Do zelí uděláme důlky a do nich vkládáme kuličky z masa. Přiklopíme a dusíme asi půl hodiny, až je zelí měkké a kuličky uvařené.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Tisknout