Katka Miláčková, Praha
Ingredience
- 10 větších brambor
- 200 g tofu
- 2 bílé cibule
- 2 červené cibule
- podle chuti grilovací koření
- 3 vejce
- trocha soli a pepře
- 1 sáček mražené zeleniny
- trocha plnotučné hořčice
- na vymazání tuk
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, tofu na kostičky a cibule na větší plátky.
-
Tofu, cibule a grilovací koření vložíme do misky a promícháme. V další misce si rozšleháme všechna 3 vejce, pepř a sůl se dvěma lžícemi vody.
-
Na dno vymazané pečicí mísy rozložíme vrstvu bramborových plátků tak, aby se okraje mírně překrývaly, a osolíme.
-
Poté brambory potřeme vrstvou hořčice a zasypeme půlkou směsi tofu a cibule. Opět vyskládáme další vrstvu plátků brambor, kterou zasypeme zeleninovou směsí, osolíme a opepříme.
-
Dále opakujeme: vyskládáme vrstvu brambor – hořčice – tofu a cibule – brambory – zeleninová směs, sůl a koření – brambory. Poslední vrstvu brambor osolíme a opepříme.
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vložíme zapékací misku s bramborami a pečeme přibližně hodinu až hodinu a půl, dokud nejsou brambory měkké a dokonale propečené.
-
Asi 10 minut před dopečením zalijeme brambory rozšlehanými vejci. Necháme je v troubě, dokud se neudělá zlatavá kůrčička.