Lívanečky s uzeninou
Fotogalerie:

Lívanečky s uzeninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Beáty Kadlecové z Opavy

Ingredience

  • 300 g libových (silných) párků
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 rovná lžička kypřicího prášku
  • dle potřeby sůl
  • dle chuti mletý pepř
  • 40 g rozpuštěného másla
  • najemno nakrájená nať ze 2 cibulek

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Párky oloupeme, třetinu nakrájíme na kolečka, která překrájíme, zbylá na kostičky. Na plotýnkách sendvičovače (toastovače) nejprve nasucho opečeme půlkolečka uzeniny a dáme na talířek stranou.

  2. Mléko s vejci prošleháme, vešleháme mouku prosetou s práškem do pečiva a vmícháme sůl i pepř. Nakonec do směsi přisypeme vychladlé kousky opečených párků.

  3. Máslem potřeme plotýnky sendvičovače. Nalijeme na ně vždy tolik hmoty, aby nevytékala. Lívanečky smažíme po obou stranách dozlatova. Nakonec v sendvičovači opečeme i kostičky párků a lívanečky s nimi před podáváním sypeme, přidáme také cibulovou nať.

  4. Podáváme s ostrým kečupem a zeleninovým salátem.

Tip redakce

Celý pokrm můžeme připravit také na pánvičce, ale nikdy nedocílíme tak přesných tvarů.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)


Zpět na článek: Lívanečky s uzeninou
Tisknout