Andrea Janáková, Polička
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- podle chuti sůl, pepř a sladká paprika
- 1 lžička bramborového škrobu
- 2 vejce
- 2 hrsti čerstvé nasekané bazalky
- 2 sáčky solených brambůrků
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa rozkrájíme na menší kostičky a okořeníme je solí, pepřem a mletou paprikou. Přidáme bramborový škrob a pečlivě promícháme. Se solí musíme pracovat velmi opatrně, protože brambůrky jsou samy o sobě dost slané.
-
V misce rozšleháme vejce, přidáme k nim nasekanou bazalku a okořeněné kuřecí kousky do vajíčka vmícháme. V jiné misce rozdrtíme solené brambůrky a kuřecí kousky v nich obalujeme.
-
Plech vyložíme pečicím papírem a obalené kuřecí kousky na něj poskládáme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Já je podávala s avokádovým dipem a pečeným bramborem.