Pekáček s uzeninou s brokolicí
Fotogalerie:

Pekáček s uzeninou s brokolicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdravá zelenina by neměla chybět v žádném pokrmu. A zapečená je ještě lepší!

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 1 kg vařených brambor ve slupce
  • 400 g uzeniny podle vlastní volby
  • 1/2 brokolice
  • podle chuti sůl a pepř
  • 200 ml smetany
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělíme na růžičky a spaříme horkou vodou. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, část promačkáme na pekáč vyložený pečicím papírem, osolíme a opepříme. Následuje uzenina, brokolice a znovu brambory. Opět osolíme.

  2. Zalijeme smetanou a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.

Tip redakce

V brokolici se uchová nejvíc vitaminů a minerálů, když ji vaříme v páře. Do hrnce nalijeme asi 2 cm vody a vložíme do něj napařovací podložku. Na ni rozložíme růžičky brokolice, přikryjeme pokličkou a vaříme, až je zelenina měkká.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)


Zpět na článek: Pekáček s uzeninou s brokolicí
Tisknout