Aspik z velikonočních vajec
Fotogalerie:

Aspik z velikonočních vajec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

No není to přímo ideální jarní pochoutka? Navíc tak spotřebujeme vykoledovaná vejce. 


Jaroslava Trkalová, Pardubice

Ingredience

  • 200 g baby mrkví
  • 150 g zelených fazolek
  • dle potřeby sůl
  • trocha hovězího vývaru
  • trocha octa, cukru a pepře
  • 1 balení (na 500 ml vody) vepřové želatiny v prášku
  • 6 vařených vajec
  • 125 g krabích tyčinek
  • 1  salátová okurka
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 menší kedlubna
  • podle potřeby olej
  • trocha citronové šťávy
  • dle potřeby dijonská hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g kysané smetany
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 4 lžíce ušlehané šlehačky
  • 4 lžíce nasekané pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Baby mrkev a fazolky povaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu vyjmeme, nálev doplníme vývarem na 400 ml a převaříme. Dochutíme octem, cukrem, solí a vmícháme želatinu. Vejce oloupeme, dvě nakrájíme na plátky, zbytek rozpůlíme.

  2. Trochu želatiny nalijeme na dno formy na biskupský chlebíček a necháme ztuhnout v chladničce. Pak poklademe plátky vajec a krabími tyčinkami. Přidáme fazolky, půlky vajec, mrkev a opatrně zalijeme zbylým aspikem. V chladničce necháme přes noc ztuhnout.

  3. Okurku a ředkvičky opláchneme, kedlubnu oloupeme a vše nakrájíme na nudličky. Promícháme s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, špetkou pepře a česnekem utřeným se solí.

  4. Smícháme kysanou smetanu, jogurt, ušlehanou šlehačku, nasekanou pažitku a sůl. 


  5. Formu krátce nahřejeme teplou vodou, aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a přendáme na talíře. Doplníme salátem a pažitkovou omáčkou a podáváme.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Aspik z velikonočních vajec
Tisknout