Lenčiny zapékané špagety
Fotogalerie:

Lenčiny zapékané špagety

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept mám od své kamarádky.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Ingredience

  • 1/2 balení špaget
  • podle chuti sůl
  • podle potřeby olej
  • 1 střední cibule
  • 250 g mletého vepřového masa nebo vepřová konzerva
  • 1 sklenice sterilované papriky
  • 1 rajský protlak
  • 100 g eidamu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu. Přecedíme a přidáme lžíci oleje.

  2. Připravíme si směs. Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmahneme na 3 lžících oleje dorůžova. Na cibuli vložíme mleté maso, sterilovanou papriku a rajčatový protlak. Zamícháme, přiklopíme a necháme několik minut dusit.

  3. Zapékací misku vymažeme olejem a klademe vrstvy v pořadí polovina špaget, polovina směsi, opět špagety a směs.

  4. Poslední vrstvu v pekáčku posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem a dáme na 40 minut zapéct do trouby vyhřáté přibližně na 180 °C. Rozpečený sýr by měl vytvořit pěknou zlatavou kůrčičku.

Tisknout