Čínská polévka
Fotogalerie:

Čínská polévka

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Zeleninovou polévku s houbami a pikantním kari kořením doplňují těstovinové nudle.

Ingredience

  • 1200 ml drůbežího vývaru
  • 1 cibule
  • 4 žampiony
  • 4 sušené čínské houby
  • 2 mrkve
  • 1 kedlubna
  • 150 g hrášku
  • nudle
  • sójová omáčka
  • sůl, pepř mletý, chilli, kari koření, zázvor
  • olej
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nudle uvaříme podle návodu. Sušené houby namočíme do horké vody, pak je nakrájíme na nudličky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky.


  2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme v hrnci. Přidáme žampiony, černé houby, mrkev, kedlubnu a vše orestujeme. Zaprášíme lžičkou kari koření, špetkou pepře, zázvoru a chilli. Zalijeme vývarem a povaříme. 

  3. Nakonec do polévky vsypeme mražený hrášek a pět minut povaříme. 
    Dochutíme sójovou omáčkou, případně solí. Uvařené nudle rozdělíme do misek, doplníme horkou polévkou, ozdobíme pažitkou a podáváme.

Tisknout