Ondráše s kedlubnou
Fotogalerie:

Ondráše s kedlubnou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako přílohu podávám vařené brambory.

Eva Valentová, Lipník nad Bečvou

Ingredience

  • 1 kedlubna gigant
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 brambor
  • trocha drceného kmínu
  • podle potřeby cukr
  • podle chuti ocet
  • 2 kuřecí prsa
  • trocha hladké mouky
  • ze 3 brambor těsto na bramboráky
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kedlubnu oloupeme‚ nastrouháme na hrubém struhadle‚ podlijeme vodou a dusíme doměkka. Scedíme. 

  2. 2. Na lžíci oleje osmažíme cibulku‚ zaprášíme moukou a zalijeme asi 300 ml vody. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný syrový brambor. Necháme povařit asi 20 minut, než se brambor rozvaří. Potom jíšku přidáme ke kedlubně a provaříme. Dochutíme kmínem, cukrem a octem.

  3. 3. Kuřecí maso naklepeme‚ podle potřeby osolíme‚ obalíme v troše hladké mouky a hustějším bramborákovém těstě, připraveném klasickým způsobem ze strouhaných brambor, soli, vejce, česneku, trochy mléka a majoránky. Ihned smažíme na oleji. 


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)


Zpět na článek: Ondráše s kedlubnou
Zpět na článek: Ondráše s kedlubnou
Tisknout