Vynikající a jednoduché jídlo, které si zamiluješ.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 1 cibule
- 300 g uzeného krůtího masa
- 2 sáčky rýže
- podle potřeby sůl
- 1 hřebíček
- trocha oleje
- 1 plechovka nakládaných loupaných rajčat
- 1 malá konzerva hrášku
- 3 stroužky česneku
- podle chuti pepř
- 1 snítka čerstvé petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
1. Cibuli oloupeme, uzené krůtí maso nakrájíme na kostičky. Rýži dáme vařit na 10 minut do osolené vody s hřebíčkem. Na oleji zatím osmahneme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme krůtí maso a asi 2 minuty opékáme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, hrášek, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a nakonec přisypeme uvařenou rýži.
-
2. Společně dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku a podáváme s okurkou nebo se salátem z červené řepy.