Rizoto z uzené krůty
Fotogalerie:

Rizoto z uzené krůty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vynikající a jednoduché jídlo, které si zamiluješ.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 1 cibule
  • 300 g uzeného krůtího masa
  • 2 sáčky rýže
  • podle potřeby sůl
  • 1 hřebíček
  • trocha oleje
  • 1 plechovka nakládaných loupaných rajčat
  • 1 malá konzerva hrášku
  • 3 stroužky česneku
  • podle chuti pepř
  • 1 snítka čerstvé petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Cibuli oloupeme, uzené krůtí maso nakrájíme na kostičky. Rýži dáme vařit na 10 minut do osolené vody s hřebíčkem. Na oleji zatím osmahneme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme krůtí maso a asi 2 minuty opékáme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, hrášek, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a nakonec přisypeme uvařenou rýži. 

  2. 2. Společně dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku a podáváme s okurkou nebo se salátem z červené řepy.

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)


Zpět na článek: Rizoto z uzené krůty
Tisknout