Kedlubnová polévka
Fotogalerie:

Kedlubnová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeme podávat s opečenými krutony.

Tereza Grundová, Brno 

Ingredience

  • 30 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1-2 lžičky kurkuma
  • 800 ml voda nebo zeleninový vývar
  • 400 g kedlubna
  • špetka soli
  • 200 ml zakysaná smetana
  • Na ozdobení:
  • 1 smetana
  • mladé kedlubnové lístky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. K rozehřátému máslu přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a 10 minut povaříme. 

  2. Přidáme nastrouhané -kedlubny, poprášíme kurkumou, promícháme a vaříme 10 minut. Osolíme, rozmixujeme, vešleháme zakysanou smetanu, ale nevaříme, jen prohřejeme. Posypeme kedlubnovými lístky a pokapeme smetanou. 

Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Tisknout