Nejlepší je s čerstvou majoránkou.
Petr Láska, Chomutov
Ingredience
- 80 g anglická slanina
- 1 cibule
- 1 lžička sádlo
- 1 vrchovatá lžíce hladká mouka
- 1 lžíce sladká nebo pálivá paprika
- 300 g předvařené dršťky
- trocha soli a pepře
- 1 stroužek česnek
- majoránka dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle. Přidáme mouku a lehce ji osmahneme. Vmícháme papriku, zalijeme asi 750 ml studené vody a dobře rozmícháme.
-
Pak přidáme dršťky, oso-líme, opepříme, uvedeme do varu a zvolna vaříme asi
20 minut. Do hotové polévky přidáme utřený česnek a majoránku.