Bramborový guláš
Fotogalerie:

Bramborový guláš

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Obyčejné jídlo, které celá rodina miluje.

Ivo Zdenický, Přerov

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 špekáčky
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžíce sádlo
  • 2 lžíce sladká paprika
  • sůl, pepř a dcený kmín podle chuti
  • 500 ml masový vývar
  • 6 ks větší brambory
  • asi 2 lžíce hladká mouka
  • trocha vody
  • 1 lžička majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a společně osmahneme v kastrolu na sádle. Pak přisypeme nakrájené špekáčky a krátce je orestujeme. Směs zasypeme paprikou, osolíme, ochutíme pepřem a kmínem, zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a společně vaříme asi 10 minut. 

  2. Mouku rozmícháme v troše vody, vlijeme do kastrolu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec dochutíme majoránkou.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)


Zpět na článek: Bramborový guláš
Tisknout