Hodí se k nim česnekový dresink.
Jana Satorová, Sobáčov
Ingredience
- 100 g tvrdý sýr
- 1/2 hrnku šunka nebo měkký salám
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléko
- 1 hrnek strouhanka
- trocha petrželkové natě
- podle chuti sůl a pepř
- 4 bílé papriky
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme nádivku: smícháme najemno nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou šunku nebo měkký salám, přidáme obě vejce, mléko, strouhanku a nasekanou petrželovou nať. Podle potřeby osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
-
Papriky podélně rozřízneme a odstraníme semena.
-
Očištěné a umyté papriky naplníme sýrovou nádivkou. V pekáčku lehce podlijeme vodou (můžeme přidat kousek másla). Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut, dokud nádivka nezezlátne.
-
Podáváme se šťouchanými brambory, zdobené pažitkou a osmahnutou cibulkou.