Povidlová omáčka s uzeným
Fotogalerie:

Povidlová omáčka s uzeným

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Staročeská pochoutka, zkus to!

Václav Vomáčka, Městec Králové

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 200 g povidla
  • trocha skořice
  • trocha strouhaného perníku
  • cukr podle chuti
  • sůl podle potřeby
  • 1 citron
  • 1 uzené vepřové koleno
  • bramborový knedlík

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Pro zvýraznění chuti přidáme také trochu nastrouhaného perníku. 

  2. Povaříme asi 15 minut, přisladíme, přisolíme podle chuti a přidáme pár kapek citronové šťávy. Podáváme s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)


Zpět na článek: Povidlová omáčka s uzeným
Tisknout