Smažený chřest v nivovém těstíčku
Fotogalerie:

Smažený chřest v nivovém těstíčku

Jana Remková

Orlová

Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

 Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 svazek chřest
  • špetka soli
  • trocha hladké mouky
  • 1-2 vejce
  • 50-100 g niva
  • trocha strouhanky
  • podle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest oloupeme a povaříme v osolené vodě zhruba 6 minut. Hned po uvaření ho dáme do studené vody. Z mouky, vajíčka a nivy vytvoříme těstíčko husté jako kapání do polévky.

  2. Uvařený a vychlazený chřest nejprve máčíme v těstíčku a pak ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dorůžova.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Tisknout