Příprava polenty je velice jednoduchá.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 200 g instantní polenta
- 1/2 kostky bujon
- trocha soli a pepře
- kousek másla
- strouhanka podle potřeby
- 2 kedlubny
- 1 lžička sušený česnek
- trocha kurkumy
- 150 g šunka
- 150 g eidam
- 1 hrst sezamová semínka na ozdobení
Doba přípravy
Počet porcí
8-10
Orientační cena
95 Kč
Postup přípravy
-
Polentu si připravíme podle návodu, nesmí být ani moc řídká, ale ani tuhá. Promícháme ji s bujonem, osolíme a opepříme. Středně velký pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Potom polentu nalijeme do pekáče, na ni rozložíme nastrouhanou kedlubnu, posypeme sušeným česnekem a kurkumou.
-
Dále nahoru položíme plátky šunky, nakonec plátky eidamu a sýr ještě posypeme sezamovými semínky. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova.