Zákusek z polenty
Fotogalerie:

Zákusek z polenty

Veronika Marková

Český Těšín

Příprava polenty je velice jednoduchá.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 200 g instantní polenta
  • 1/2 kostky bujon
  • trocha soli a pepře
  • kousek másla
  • strouhanka podle potřeby
  • 2 kedlubny
  • 1 lžička sušený česnek
  • trocha kurkumy
  • 150 g šunka
  • 150 g eidam
  • 1 hrst sezamová semínka na ozdobení

Doba přípravy

Počet porcí

8-10

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. Polentu si připravíme podle návodu, nesmí být ani moc řídká, ale ani tuhá. Promícháme ji s bujonem, osolíme a opepříme. Středně velký pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Potom polentu nalijeme do pekáče, na ni rozložíme nastrouhanou kedlubnu, posypeme sušeným česnekem a kurkumou.

  2. Dále nahoru položíme plátky šunky, nakonec plátky eidamu a sýr ještě posypeme sezamovými semínky. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Tisknout