Bazalková omáčka
Fotogalerie:

Bazalková omáčka

Kateřina Mezerová

Týn nad Vltavou

Je hotová během chvilky.

Kateřina Mezerová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • sůl podle chuti
  • trocha oleje
  • 250 ml smetana
  • 1-2 lžíce kečup
  • pár kapek citronové šťávy
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce sušená bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa rozřízneme na plátky, mírně naklepeme a osolíme. Na troše oleje je zprudka z obou stran osmahneme a pak vyjmeme.

  2. Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme kečup, trochu soli a citronovou šťávu. Necháme krátce provařit a nakonec přidáme prolisovaný česnek a sušenou bazalku. Do omáčky vložíme osmažené kuřecí plátky. Jako přílohu podáváme hranolky nebo americké brambory.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Tisknout