Fazole se zeleninou
Fotogalerie:

Fazole se zeleninou

Jana Remková

Orlová

Podáváme s vařenými vejci a chlebem.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 1 zelená cibulka
  • 50 g mrkev
  • 50 g celer
  • 50 g petržel
  • 1/4 ks zelená paprika
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 200 g tmavé fazole ( vařené nebo z konzervy)
  • 2 kuličky nové koření
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžička ocet
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

1-2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu. Orestujeme, přidáme mouku, zase restujeme, rozmícháme, zalijeme trochou vody a vaříme 5 minut.

  2. Přidáme fazole, nové koření, podle potřeby ještě vodu, sůl, cukr. Nakonec pokapeme octem a promícháme.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Tisknout