Odpalované noky zapečené se sýrem
Fotogalerie:

Odpalované noky zapečené se sýrem

Alena Rychlá

České Budějovice

Můžeš je posypat pažitkou nebo pokrájenou mladou cibulkou.

Alena Rychlá, České Budějovice

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • sůl podle chuti
  • 60 g máslo
  • 200 g hrubá mouka
  • 4 vejce
  • tuk na vymazání pekáčku
  • 200 ml zakysaná smetana
  • 100 g uzený sýr
  • pažitka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mléko osolíme, přidáme máslo a přivedeme téměř k varu. Vsypeme mouku a rychle mícháme, aby se neutvořily žmolky. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá dna. Potom odstavíme z ohně, necháme vychladnout a postupně vmícháme vejce jedno po druhém. Vejce by měla mít pokojovou teplotu.

  2. krok2

    Pomocí dvou lžiček tvoříme noky, které zavaříme ve vroucí osolené vodě. Jakmile noky vyplavou na povrch, vyjmeme je.

  3. krok3

    Zapékací misku vymažeme tukem a noky do ní naskládáme. Přelijeme je zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem. Dáme zapéct dozlatova do trouby předehřáté přibližně na 180 °C.    

  4. Servírujeme posypané nakrájenou pažitkou.

Tip redakce

Před zapečením můžeš přidat trochu pokrájené anglické slaniny nebo škvarků.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)


Zpět na článek: Odpalované noky zapečené se sýrem
Zpět na článek: Odpalované noky zapečené se sýrem
Zpět na článek: Odpalované noky zapečené se sýrem
Zpět na článek: Odpalované noky zapečené se sýrem
Tisknout