Jeho chuť je jedinečná, zkus to!
Andrea Jílková, Polička
Ingredience
- 1 cibule
- podle potřeby olivový olej
- 400 g špenát
- 3 stroužky česnek
- podle potřeby sůl a pepř
- 2 vejce
- 200 g listové těsto
- 50 g eidam
- 50 g niva
- na posypání sezamové semínko či mák
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a orestujeme na troše olivového oleje.
-
Přidáme špenát, prolisovaný česnek a dusíme, dokud se přebytek vody, kterou špenát pustil, nevypaří. Na závěr přidáme podle chuti sůl, pepř a vmícháme také jedno rozšlehané vejce.
-
Listové těsto vyválíme a posypeme nastrouhaným eidamem a nivou. Dále naneseme vrstvu špenátové směsi a srolujeme do závinu.
-
Na závěr potřeme druhým rozšlehaným vejcem a posypeme podle vlastní chuti semínky. Pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut.