Jelítkový prejt
Fotogalerie:

Jelítkový prejt

Jana Šindelářová

Praha

Je to oblíbené jídlo mého manžela.

Jana Šindelářová, Praha

Ingredience

  • 100 g kroupy
  • 4 jelítka
  • 3 plátky veka
  • 2 cibule
  • 1 lžíce sádlo + na vymazání pekáče
  • trocha pepře a soli
  • 3 stroužky česnek
  • trocha mletého kmínu
  • majoránka dle chuti
  • 1 sáček kysané zelí
  • 1 lžička cukr
  • 400 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem namočené kroupy uvaříme doměkka. Veku navlhčíme. Cibuli osmah-
    neme na lžíci sádla.

  2. Náplň z jelítek dáme do mísy a smícháme s cibulkou, kroupami, žemlí, ochutíme pepřem, česnekem, mletým kmínem a majoránkou, osolíme a promícháme.

  3. Dáme do sádlem vymaštěného pekáče a pečeme při 180 °C 30–35 minut.

  4. Zelí podusíme na cibulce. Dochutíme cukrem. Brambory uvaříme.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Tisknout