Knedlíky s fazolkovou omáčkou
Fotogalerie:

Knedlíky s fazolkovou omáčkou

Jaroslava Skoumalová

Třebíč

Tyto knedlíky jsou jednoduché a výborné.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Ingredience

  • Houskové knedlíky:
  • 500 g polohrubá mouka
  • špetka soli
  • 2/3 kypřicí prášek
  • 3-4 rohlíky
  • 3 celá vejce
  • voda podle potřeby
  • Fazolková omáčka:
  • 500 g zelené fazolky
  • pár kyselých okurek
  • sůl podle chuti
  • trocha hladké mouky
  • 1 smetana
  • 4 vejce natvrdo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva. Promícháme. Přidáme 3–4 rohlíky nakrájené na kostičky, vajíčka a tolik vody, aby vzniklo těsto (husté asi jako kynuté). Z tohoto množství utvoříme 4 knedlíky, navlhčenýma rukama je po povrchu lehce uhladíme a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme za mírného varu asi 25–30 minut.

  2. Povaříme očištěné a nadrobno pokrájené fazolové lusky. Když jsou měkké, přidáme několik nahrubo nastrouhaných zavařených kyselých okurek. Díky nim získá omáčka příjemně navinulou chuť. Omáčku osolíme, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a přidáme smetanu. K omáčce se dobře hodí knedlíky a vejce, můžeme ji však podávat i s vařenými bramborami.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Tisknout