Zapečený květák s uzeninou a sýrem
Fotogalerie:

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Barbora Pracná

Jihlava

Pokud k této dobrotě přidáš salát z čerstvé zeleniny, získáš skvělý zdravý oběd.

Barbora Pracná, Jihlava

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 cibule
  • 150 g šunkový salám
  • 150 g tvrdý sýr
  • 3 vejce
  • 180 g zakysaná smetana
  • 1 lžička muškátový oříšek
  • trocha soli a pepře
  • olivový olej podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve vodě doměkka. Pak ho slijeme, necháme vychladnout, pokrájíme na ještě menší kousky a dáme do větší mísy. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, salám nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji nakrájenou cibuli osmahneme.

  2. krok2

    Do misky s květákem přidáme mírně vychladlou cibuli a nakrájený salám. Na hrubém struhadle nastrouháme sýr a přidáme ho ke směsi. Tu ještě osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a vše řádně promícháme.

  3. krok3

    Zapékací misku vytřeme trochou olivového oleje a přendáme do ní květákovou směs. Vejce rozšleháme v zakysané smetaně a směs jí zalijeme.

  4. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme dozlatova 20 až 30 minut.

Tip redakce

Díky muškátovému oříšku květák nenadýmá.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)


Zpět na článek: Zapečený květák s uzeninou a sýrem
Zpět na článek: Zapečený květák s uzeninou a sýrem
Zpět na článek: Zapečený květák s uzeninou a sýrem
Zpět na článek: Zapečený květák s uzeninou a sýrem
Tisknout