Vaječná  tlačenka
Fotogalerie:

Vaječná tlačenka

Karolína Blahotová

Tábor

Podávám ji buď samotnou jako předkrm, nebo ji rozložím na plátky veky, a skvělé chlebíčky jsou hotové!

Karolína Blahotová, Tábor

Ingredience

  • 1 sklenice moravanka
  • 50 g sterilovaná kukuřice
  • 1 cibule
  • 100 g šunka v celku
  • 4 vejce
  • trocha pepře a soli
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 150 g majonéza
  • 1 kostka masox
  • 1 sáček želatina na vaječnou tlačenku
  • olej na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, šunku nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. krok2

    Nálev z moravanky scedíme a dáme stranou. Větší kousky zeleniny pokrájíme a smícháme s kukuřicí, cibulí, šunkou a vejci. Vše osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majonézu a promícháme.

  3. krok3

    K nálevu z moravanky přidáme 150 ml vody, přivedeme k varu a  rozpustíme v něm masox. Dále už ho nevaříme a necháme v něm za stálého míchání rozpustit želatinu. Potom ještě směs zředíme 100 ml studené vody. Nálev vlijeme do připravené směsi vajec a zeleniny a zamícháme.

  4. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a směs do ní vlijeme. Vaječnou tlačenku necháme v chladu ztuhnout 2 až 3 hodiny, pak ji vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Tisknout