Zapečená vanička se sýrem
Fotogalerie:

Zapečená vanička se sýrem

Jan Lapeš

Kutná Hora

Maso ve spojení se sýrem je dokonalé.

Jan Lapeš, Kutná Hora

Ingredience

  • 1 rohlík
  • 200 ml mléko
  • 500 g směs mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 hermelín
  • sůl podle potřeby
  • mletý bílý pepř
  • trocha majoránky
  • dle potřeby strouhanka
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • grilovací koření podle chuti
  • olej na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlík namočíme asi na 15 minut do mléka. Pak ho vymačkáme a smícháme v míse s mletým masem. Vejce rozklepneme, oddělíme bílek od žloutku a z bílku ušleháme tuhý sníh. Hermelín nakrájíme na kostičky a společně se žloutkem vmícháme do mísy k masu. Nakonec do hmoty zapracujeme tuhý sníh, osolíme, ochutíme mletým pepřem a majoránkou a vše dobře promícháme. Masovou směs podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.

  2. Z připravené směsi tvarujeme namočenýma rukama kuličky, které napichujeme na špejle střídavě s kousky slaniny a kolečky cibule. Z alobalu vytvoříme čtyři vaničky, položíme do nich připravené špízy, posypeme grilovacím kořením a grilujeme na rozžhaveném grilu asi 15 minut. Během grilování potíráme špízy olejem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)


Zpět na článek: Zapečená vanička se sýrem
Tisknout