Kuře s nivou a hermelínem
Fotogalerie:

Kuře s nivou a hermelínem

Kateřina Macháčková

Staré Křečany

Nezapomeň na bohatou zeleninovou přílohu.

Kateřina Macháčková, Staré Křečany

Ingredience

  • 1 konzerva žampiony
  • 2 cibule
  • trocha oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • podle potřeby vývar
  • 200 g šunkový salám
  • 4 plátky kuřecí prsa
  • 1 hermelín
  • 100 g niva
  • trocha solamylu
  • 1 broskvový kompot

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony podusíme na cibulce. Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Koncem dušení má zůstat dostatek vývaru. Do žampionů přidáme nakrájený salám a cibuli a promícháme.

  2. Maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme solamyl a trochu oleje.  Pak je osmahneme a dusíme doměkka. Podléváme vývarem. Pak přidáme nastrouhaný hermelín a nivu a necháme sýry roztéct. Na talíři ozdobíme kompotovanou broskví.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)


Zpět na článek: Kuře s nivou a hermelínem
Tisknout