Kuře pečené na nádivce
Fotogalerie:

Kuře pečené na nádivce

Andrea Jílková

Polička

V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 1 kuře
  • podle chuti sůl a grilovací koření
  • kousek másla
  • Nádivka:
  • 5 ks rohlíky
  • 4 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 100 g anglická slanina
  • 1/2 hrnku houby
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře rozporcujeme, naskládáme do pekáče a osolíme (je dobré připravit si maso den předem, bude chutnější). Pak přidáme grilovací koření a na každý kousek masa dáme plátek másla. Vložíme do trouby na 30–40 minut.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem, přidáme žloutky, najemno nakrájenou slaninu, houby, muškátový oříšek, sůl a petrželku. Z bílků vyšleháme  tuhý sníh, přidáme ho do nádivky a opatrně zamícháme. Nádivku dáme do pekáče kolem kousků kuřete. Necháme péct 20–30 minut v troubě a podáváme s bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)


Zpět na článek: Kuře pečené na nádivce
Tisknout