Cikánské řízečky
Fotogalerie:

Cikánské řízečky

Lenka Petrusová
Lenka Petrusová
Pardubice

Výborný a levný oběd.

Lenka Petrusová, Pardubice

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 2 ks malá cibule
  • 1 lžička kari
  • 300 g kuřecí řízky
  • 1/3 kostky máslo na kaši
  • 1/3 hrnku mléko na kaši
  • každá po 1 lžičce mletá paprika pálivá + sladká
  • olej
  • pepř
  • 2 lžičky sójová omáčka
  • 5 lžic solamyl
  • 3 - 4 ks vejce
  • 2 lžičky worcestrová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na proužky a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou. Osolíme, opepříme, okořeníme zbylým kořením, zamícháme a necháme 30 minut odstát v lednici. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a ve skleničce rozšleháme vejce.

  2. K odleželému masu přidáme cibuli, vejce a po lžících přisypáváme solamyl, aby nám vznikla hustá hmota, z které můžeme tvarovat placičky. Na rozpáleném oleji pečeme dozlatova. Obracíme opatrně, aby se nám nerozpadly.

  3. Uvařené brambory zcedíme a rozmačkáme, přidáme 1/3 másla a 1/3 hrníčku mléka a vyšleháme do kaše.

Tisknout