Zapečené petrželové těstoviny
Fotogalerie:

Zapečené petrželové těstoviny

Dominika Tučková
Dominika Tučková
Sadská

Lehký chutný pokrm.

Dominika Tučková, Sadská

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 1 hrst petržel
  • podle chuti petrželová nat
  • vajíčko
  • 200 ml mléko
  • 80 g sýr eidam ( nebo jiný sýr podle chuti )
  • 250 g těstoviny
  • sůl
  • sojová omáčká

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si petržel, kuřecí maso na menší kousky a cibulku. Vše orestujeme na pánvi s kapkou sojovky a soli. Podlijeme vodou a chvilku vaříme, dokud petržel nezměkne.

  2. V hrníčku rozkvedláme vajíčko s mlékem, petrželovou natí, solí a nastrouhaným sýrem. Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

  3. Těstoviny smícháme s masovou směsí a vajíčkem, vylijeme do pečící misky a pečeme cca 30 minut při 180 °C.

Tisknout