Milánské špagety
Fotogalerie:

Milánské špagety

Radka Knapová
Radka Knapová
Jičín

Tento recept mám od tchýně a je výborný teplý i studený.

Radka Knapová, Jičín

Ingredience

  • 1 a 1/2 balíčku špagety
  • 1 konzerva vepřové ve vlastní šťávě
  • 1 konzerva lečo s moravskou klobásou
  • 1 cibule
  • 1/2 lahve kečup
  • 200 g sýr eidam
  • podle chuti kari
  • podle chuti sůl
  • podle chuti cukr
  • malé množství olej
  • malé množství sladká paprika

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme dle návodu.V  hrnci na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, lehce zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme pokrajené maso z konzervy a orestujeme. Přidáme lečo, klobásu nakrájíme na kostičky a povaříme.
  2. Nakonec zalijeme kečupem, okořeníme kari kořením, osolíme a přidáme trochu cukru tak, aby výslednáí chuť byla sladkokyselá.

  3. Do máslem vymazaného pekáče nasypeme uvařené špagety, zalijeme uvařenou směsí, posypeme strouhaný sýrem a necháme zapéct asi na 30 minut.

Tisknout